Песента на изчезналия македонец – финалист на “Бургас и морето”
Песента на изчезналия македонец – финалист на “Бургас и морето” / netinfo
Организаторите на конкурса “Бургас и морето” решиха да допуснат до финалната фаза песента на издирвания от Интерпол участник Илия Тепев от Македония. “Илия Тепев официално е отстранен от конкурсната програма и заявяваме готовност за пълно съдействие на властите за окончателното разрешение на създалата се ситуация”, обявиха в становище до медиите организаторите на “Бургас и морето”.

Въпреки това, обаче, песента “Носете ме, времена” е допусната до финал след гласуване на подборната комисия, която подчертава, че “организаторите са се съобразявали само и единствено с качествата на продукцията, а не с миналото на нейните създатели”

Вчера Община Бургас, “Бургас и морето 2008” и компанията съорганизатор “24/7”, с изненада научиха от сигнал на македонската телевизия ТЕЛМА, че Илия Тепев, автор на шлагера “Носете ме, времена”, е издирван от полицията в своята страна и от Интерпол за измама на стойност 750000 евро.

Тепев не дойде на репетицията, впоследствие изчезна, а късно снощи от непотвърдени източници, стана ясно, че на мобилния телефон, който дал за връзка, отговаря друг глас, който съобщава, че не желае Илия Тепев да бъде търсен на този номер и, че е тръгнал към Швейцария. Издирването на македонеца продължава, но неговата песен ще се състезава за голямата награда на “Бургас и морето”.