Откриват за Цветница център, с който връщат децата в училище
Откриват за Цветница център, с който връщат децата в училище / netinfo

Център "Цветница" ще открият кметът на община Малко Търново - Илиян Янчев и изпълнителният директор на Каритас София - Цветомир Думанов. Събието ще се състои на връх празника тази неделя.
Водосвет ще отслужи свещеника на Източнокатолическа енория "Света Троица" Малко Търново - отец Роман Котевич.
Центърът за обществена подкрепа е първата и все още единствена социална услуга за деца и семейства на територията на община Малко Търново.
Изграден е с общите усилия на Каритас София и Община Малко Търново.
Целите са децата да се отглеждат в семейна среда, усвоили добре умения за самостоятелен живот и лична социална реализация, редовно да посещават училище, да се преодолее отпадането от училище.
Целевата група е определена от експертите от "Закрила на детето", учители от СОУ „Васил Левски", както и от проучване извършено от доброволците на местния Каритас през последните 6 години.
Освен с децата, специалистите от центъра работят и с техните семействата за осигуряване на социална, педагогическа и психологическа помощ по проблеми, свързани с отглеждането, възпитанието и обучението на децата; за улесняване на връзките между децата и родителите и справяне с кризи във взаимоотношенията им.
Предвижда се децата да пребивават в Център през делничните дни, в свободното от учебни занимания време.