/ netinfo
Ракът е като спяща терористична клетка, която може всеки момент да „избухне“, ако бъде провокирана, а провокациите в повечето случаи вътрешни, а не външни
Д-р Петър Петров за привенцията на онкологичните заболявания
96873
Д-р Петър Петров за привенцията на онкологичните заболявания
  • Д-р Петър Петров за привенцията на онкологичните заболявания
 Профилактични прегледи, но и мисловна и духовна привенция, могат да ни предпазят от едни от най-значимите заболявания. За разлика от развитите европейски страни, унас онкологичните болести бележат ръст, но и фаталния изход от тях също, коментира в ефира на Дарик д-р Петър Петров, водещ хирург и онколог към Комплексен онкологичен център – Бургас.


Плашеща статистика: Ръст и подмладяване на онкоболестите


„При едно развитие на раково заболяване до клиничната му изява могат да минат и 10 години. Тоест, ако го открием навреме имаме един огромен период  за лечение и  то вече става абсолютно лечимо. На практика това е спящата терористична клетка, която всеки момент може да извърши „атентат“ в тялото ни. Зависи кога ще бъде провокирана, а провокациите са повече вътрешни, отколкото външни.

Освен профилактиката обаче по думите на специалиста има и друг вид дейности, които хората трябва да вършат за да са здрави.

„Още през 1924 г. Рудолф Щайнер е представил пред студентите си  4 типа тела – физическо етерно, астрално и духовно. Господ ни е направил така, че да не се разболяваме. Ето защо ние трябва да живеем в мир със собствените си тела, тъй като те са независими едно от друго. Когато настъпи дисбаланс между тези тела,  идват заболяванията“, коментира медикът.

Според него, най-важната помощ, която може да си окаже човек е да живее по Божиите закони. Ако си помагаме и се обичаме един друг, ако загърбим егото си, ако накараме нашите мисли да се преборят с низките ни страсти, то това ни гарантира и здраве.

Иновативни лекарства за онкоболни ще бъдат предлагани от университетски центрове у нас

„Тръгнем ли пряко срещу Божиите закони, това задължително рефлектира негативно и дори понякога фатално върху нашия живот. Например, в Библията ясно се казва „Бог ги е създаде мъж и жена и двамата ще бъдат една плът“. Не става дума за Истанбулската конвенция, но мога да ви дам една съвсем проста статистика: При хомосексуалистите раковите заболявания са силно застъпени. Много често финала на земния им път се осъществява от едно раково заболяване. Специално при мъжете хомосексуалисти 40% от заболяванията са рак на правото черво“, допълва още д-р Петров.

От дългата си практика, той е категоричен, че 50% от самото излекуване на страдащия от онкологично заболяване е в ръцете на пациента. 

Повече по темата, чуйте в звуковия файл от д-р Петър Петров: