/ netinfo
Общината отваря за публично обсъждане подготовката на проекта за изграждане на социални жилища в зона на „Д“ на комплекс „Меден рудник“. Дискусията ще се проведе утре от 18.00 часа в сградата на местната администрация. В рамките на проекта се предвижда изграждането и оборудването на една многофамилна жилищна сграда.
 

Евростат: Две трети от младите българи живеят в пренаселени жилища


По план тя трябва да бъде разделена на пет секции, от които четири двуетажни и една триетажна. Сградата ще разполага с почти 50 апартамента, като в тях ще бъдат настанени 120 души – от различни целеви групи.

Проектът е включен в Инвестиционна програма на Община Бургас, процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020" по приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 година.
 

Бургас купува подаръци за децата, забравени от Дядо Коледа


Със строежа на сградата значително ще бъде увеличен фонда от социални жилища в общината, коментира пред „Дарик“ директорът на общинската дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ Мая Казанджиева. По думите й, броят им и към момента е крайно недостатъчен.