Областният управител заяви, че продължава отпора си срещу „недосегаемите” в Бургас
Областният управител заяви, че продължава отпора си срещу „недосегаемите” в Бургас / Дарик Бургас

"Някои хора в Бургас се чувстват недосегаеми." По този начин областният управител Павел Маринов коментира натиска и заплахите, които са му били отправяни във връзка със съдебните спорове за собствеността на парцел от 42 дка в близост до търговската база „Пиргос плод" в Бургас. Според губернатора в арсенала на "недосегаемите" влизат освен персонални заплахи към него и съпътстваща медийна кампания.

Маринов беше категоричен, че е „изкарал" държавата извън съдебните дела между две бургаски фирми и е защитил държавния интерес. Областният управител изрази опасенията си от това, че Бургас става свидетел на опасна схема, в която става възможно със задна дата се променя собственост и придобитите по този начин активи да се разпродадат на силно занижени цени.

В последните дни на своето управление бившият областен управител Константин Гребенаров е деактувал актове за собственост върху спорните терени, обезсилил е приватизационни договори и е продал върнатите по този начин държавни активи на частна фирма.

Седмици по-късно новоназначеният областен управител Павел Маринов най-свой ред е отхвърлил решенията на своя предшественик заради нарушения държавен интерес.
През миналото лято община Бургас започна строителство на „пробив" по улица „Струга" и издигна надлез.

По време на строителството на съоръжението бяха съборени сгради на едната фирма, докато постройките на другата бяха запазени. Делата за собственост в съда продължават. Пред медиите Павел Маринов заяви, че е напълно готов за предстоящ процес, където истината за схемите на "недосегаемите" в Бургас ще излезе наяве.