Новото време  зад протеста на бургаските работници
Новото време зад протеста на бургаските работници / netinfo
Бургаските нововремци обявиха в писмо до медиите подкрепата си за днешния протест на работниците от „Пристанище Бургас”, местните структури на БДЖ и „Промет”.

“Още преди две седмици изразихме позиция за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет в града ни, на която да се обсъди бъдещето на порта и съпътстващите го предприятия при очертаващото се закриване на комбинат „Кремиковци”. Днес отново настояваме бургаските общинари да проведат такава сесия и да поискат срещи с ресорните министри от правителството за търсене на трайно решение на кризата с „Кремиковци”, която пряко засяга съдбата на стотици семейства в Бургас” се казва в съобщението на таралежите.

Според тях взетите до момента мерки от страна на кабинета на тройната коалиция, не дават резултат и не допринасят за решаването на натрупваните с години проблеми. Намаляването на товарооборота на порта с 40% би било пагубно за бургаската икономика при настоящата финансова криза и ще доведе до съкращаване на стотици бургазлии от работа, смятат още от Новото време Тази опасност изисква бързи и адекватни мерки от бургаските управляващи в търсене на решения от надвисващата криза в предприятията от региона.