Назначават безработни в аквафермата за барамунди
Назначават безработни в аквафермата за барамунди / netinfo

Фирма “Атлантик”АД стартира проект по грантова схема по ФАР за осигуряване на заетост на безработни в аквафермата за барамунди в Рибно пристанище и за покупка на техника. Петнадесет души от Бюрото по труда в града ни ще започнат обучението си от август. То ще продължи 7 месеца и през този период те ще получават по 100 евро стипендия. След това обучение, с 15-те души ще бъде сключен срочен трудов договор със заплащане от по 200 евро на месец.

“Създаване на нови работни места в морска ферма за отглеждане на риба” и е по програма “Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта”. Той се изпълнява съвместно с Министерството на труда и социалната политика. Проектът е със срок една година и ще продължи да се изпълнява до 31 май 2009. След този период от 15-те безработни “Атлантик” ще остави на работа 10 души с 1-годишен трудов договор.

Освен обучението на тези хора фирмата ще повиши и квалификацията на 11 свои служители. Те ще се обучават като техници в морската ферма.

Стойността на проекта е 151 552 евро. “Атлантик” е спечелила 63, 5 процента от стойността. От тях 72 176 евро е финансирането по ФАР, а 24 058 евро- национално съфинансиране. Останалите 36,5 процента от средствата ще са собствено финансиране на фирмата.