НАП-Бургас обяви за две сделки на  земи за недействителни
НАП-Бургас обяви за две сделки на земи за недействителни / netinfo
Чрез Районния съд НАП-Бургас успя да обяви за недействителни две сделки за продажба на земеделски земи в региона на стойност 200 хиляди лева. В хода на ревизионни действия е засечено, че ревизираното лице е продало активите на фирмата с цел избягване на големи данъчни задължения. Териториалната дирекция на НАП своевременно сезира Районния съд, който обявява в недействителност сделките. Активите се предават на Агенцията за държавни вземания /АДВ/, която извършва тяхната продажба чрез търг. Сумите вече са постъпили по сметките на НАП за погасяване на установените съгласно ревизионния акт задължения.

„Това не е единственото дело, което водим срещу неизрядни длъжници. Практиката да се сезира съда и да се иска разтрогване на сделки от страна на приходната администрация ще продължи за всеки, който се опитва да разпродава активи в хода на ревизионни действия”, коментира директорът на Регионалното управление на НАП Румяна Дулева.

За първите 6 месеца на годината от НАП-Бургас са наложили обезпечителни мерки за близо 13 милиона лева. Действията са извършени поради неплатени в срок установени задължения. 5 милиона и 700 хиляди лева е сумата на наложените възбрани върху недвижимо имущество, сред което и атрактивни активи по Южното черноморие. За същия период са наложени запори върху движими вещи и парични средства за 5 милиона и 500 хиляди лева. От тази сума 2 милиона са наличните парични средства в банкови сметки на длъжници, които са запорирани.