Снимките на животински трупове разбуниха духовете
Снимките на животински трупове разбуниха духовете / омбудсман
д-р Георги Митев
92702
д-р Георги Митев
Пламен Градев
  • д-р Георги Митев
  • Пламен Градев
Спешна проверка на Областната дирекция за безопасност на храните предизвика сигнал на омбудсмана Таню Атанасов за трупове на животни, ядени от бездомни кучета в покрайнините на Звездец. В него той приложи няколко красноречиви снимки с добавка, че този случай е от януари и друго свое писмо до директора на БАБХ д-р Дамян Илиев, в което настоява бездействието на неговите служители да бъде санкционирано.

„Никой не може да каже откога са снимките, такъв случай имаше през ноември миналата година, разпоредих незабавна проверка и очаквам резултатите“, каза за Дарик Бургас шефът на ОДБХ д-р Георги Митев. Той цитира законови разпоредби, според които задължение за извозване и загробване на умрели животни от ферми е грижа на техните стопани и кмета на населеното място, в което се намират.

Д-р Митев заподозря в сигнала предизборна пропаганда (той е втори в листата с кандидати за народни представители на предстоящите извънредни избори). „Този случай е решен и двата трупа на теле и кобила вече са загробени“, коментира кметът на Звездец Пламен Градев. Той уточни, че в момента прави оглед на въпросната ферма в землището на града, заедно с инспектори от областната дирекция.

Звук 1: Пламен Градев

Звук 2: д-р Георги Митев