Наградите „Петя Дубарова” – в петък
Наградите „Петя Дубарова” – в петък / Пресцентър

Победителите в националния литературен конкурс „Петя Дубарова” ще бъдат обявени в петък, от 18 часа, в едноименната зала на Културен център „Морско казино”. Петчленното жури е с председател Кристин Димитрова – поет, писател и публицист. През тази година свои творби изпратиха  214 участници.

От няколко години конкурсът е в Националния календар за извънучилищна дейност, благодарение на което  придоби престижното право да влезе и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби, раздел II, точка втора – стипендии.

Това означава, че класираните на първо, второ и трето място ученици, в раздел поезия или проза имат право да кандидатстват за целогодишни стипендии. По статут конкурсът класира до шест места. Всички те имат право на стипендия, съобщихаорганизаторите.

Голямата награда, пластиката „Полет” на Ненчо Русев, се връчва от Община Бургас на един от наградените участници. В сборника „Петя Пристан зелен” намират място произведенията на наградените участници. Предвижда се той да има и електронен вариант.