Мюсюлманите празнуват Рамазан байрям
Мюсюлманите празнуват Рамазан байрям / netinfo

Края на месеца Рамазан отпразнува мюсюлманската общност  в Бургас. Вярващите се събраха около недостроената джамия в квартал „Победа", за да чуят празничната молитва /намаз/ от имам  Юмер Рагиб.

Заедно със своя духовен водач мюсюлманите се помолиха за мир, благополучие, здраве и обич между хората.

Имамът припомни на събралото се множество, че всички хора са дошли на този свят, за да живеят като братя помежду си, без значение какви са.

Духовникът призова в края на молитвата имотните и успели представители на мюсюлманската общност да дарят бедните, хората в нужда, болните и сираците, за да почустват и те празника.

След молитвата, която постави край на едномесечните пости, младите целунаха ръка на по-възрастните и  поискаха прошка от тях за прегрешенията си.

И през тази година цялостната организация на празника, на който се събраха около 350-400 души,  беше поета от мюсюлманското настоятелство и неговия председател Шерафет Мехмед.

Г-н Мехмед поздрави с празника представителите на мюсюлманската общност в Бургас и им пожела да бъдат смирени, почтени, добри и да почитат и уважават всички етноси в България.