Монтират извънредно бойлери в детските градини
Монтират извънредно бойлери в детските градини / netinfo


В 13 детски градини, които ще останат без топла вода от понеделник заради спиране доставките на природен газ към местната „Топлофикация” са монтирани спешно бойлери –съобщиха от общината. В тези детски заведения се отглeждат над 3000 деца, 418 от които в яслени групи /на възраст под 3 г./.

Вече е започнало обхождане на 13-те детски заведения, в което участват техните директори и специалисти по електроинженерство. Те изследват електрическите инсталации, които ще бъдат спешно подсилени там, където е нужно, за да издържат на допълнителното натоварване от монтирането на новите бойлери. Екипите от електроинженери ще инспектират всички детски, социални и медицински заведения в Бургас, които биха били потърпевши от спиране на топлоподаването. Те трябва да изготвят индивидуални проекти за алтернативно отопление, които да бъдат реализиранив случай че, кризата с топлото се проточи.

Засегнати от ограничителната мярка са още защитеното жилище Дом „Надежда”, един от медицинските центрове в града и Центъра за интеграция на хора със зрителни увреждания.


„Ако се стигне до подобен развой, при следващото заседание на Общински съвет ще искам преразглеждане на бюджета и отделяне на средства за тази цел”, заяви кметът Николов.