прокуратура
прокуратура / Снимка: Главна прокуратура
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд айтоския бизнесмен Стоян Колев по обвинение за данъчни престъпления, съобщиха от държавното обвинение. По информация на Дарик - Бургас той е полицейски свидетел в разследване срещу един от задържаните при днешната специализирана акция на ГДБОП и спецпрокуратурата в Бургас. 

"Стояно К. е обвинен за това, че през периода 14.07.2012 г. – 30.04.2014 г. в гр. Бургас, пред ТД на НАП – Бургас, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на едноличен търговец с търговско дружество, избегнал и плащането на данъчни задължения в големи размери – 4 567 лева, представящи дължим данък върху добавената стойност по ЗДДС, като потвърдил неистина в (три отделни) месечни справки – декларации, които се изискват по закон, подадени от Стоян К. – престъпление по чл.255, ал.1, т.2 и т.7, вр.чл.26, ал.1 от НК", пишат до медиите в официално прессъобщение от Окръжна прокуратура - Бургас. 

И допълват, че като едноличен търговец с търговско дружество, избегнал плащането на данъчни задължения в размер на 346 023 лв., чрез извършване на сделки със свързани лица, като работодател на Д.Й., като й продал два апартамента и няколко магазина.  Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 15.10.2019 г.