Конкурс за най-оригинална коледна украса
Конкурс за най-оригинална коледна украса / netinfo

За втора поредна година Община Бургас обявява конкурс за най-оригинална външна украса на офиси, магазини, панелни блокове, частни жилища и други сгради.

Инициативата е посветена на празниците Никулден и Коледа. Заявки за участие в конкурса се приемат в пресцентъра на Община Бургас: ул. ”Александровска” № 26, на тел. 056/ 84 30 16; на е-mail: media@burgas.bg, най-късно до 10 декември.

Специална комисия с председател зам.-кметът Йорданка Ананиева ще посети адресите на всички кандидати и ще оцени постиженията им. Единственото изискване към тях е украсата да може да се разгледа и заснеме от комисията отвън. Най-добре представилите се ще получат благодарствена грамота от кмета на община Бургас Димитър Николов и пакет с коледни подаръци.

В края на 2007 г. в конкурса участваха основно представители на местния бизнес - търговски центрове и магазини. Тогава комисията усети най-силно празничния коледен дух в бл. 9 на к-с „Зорница”, където 10-годишните Магдалена, Наталия, Мария, Теодора, Павлина и Ивелина бяха украсили междустълбищно пространство в своя вход.

„Надявам се тази година в конкурса да участват повече хора и бургазлии да свикнат да украсяваме града още в началото на декември, за да се радваме на празничния му вид по-дълго време”, каза кметът Димитър Николов.