Конкурс провокира децата с тема "Прошка"

Конкурс провокира децата с тема Прошка
Конкурс провокира децата с тема Прошка / Дарикнюз, архив

Какво е прошката, от кого я искаме, кога я даваме, има ли ден за прошка или не трябва да чакаме? С тези въпроси кметството и читалището в град Българово се обръщат към всички деца в страната и отправят към тях покана за участие в петия национален конкурс за детско творчество „Кукери".

Подтемата на конкурса тази година е „Прошка". Всички деца на възраст от 5 до 15 години могат да вземат участие, като представят своята интерпретация по темата в някоя от следните категории: изобразително и приложно изкуство; фотография - снимки на възстановки на обичая Сирни заговезни или такива, запечатали мигове на прошка, помирение, извинение; литература - стихотворения, есета, спомени, интервюта, приказки, др.

Творбите /не повече от 2 от участник/ трябва да бъдат изпратени не по-късно от 20.02.2012 г. на адрес: гр. Българово, община Бургас, ул. „Първи май" 1, НЧ „Съгласие".

Във всяка категория ще бъдат раздадени единични първа, втора и трета награда и награда за най-добра школа. За всички ще има осигурени сувенири.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 26 февруари - Сирни заговезни. Тогава ще бъдат раздадени наградите на победителите. За всички участници ще има организиран кукерски празник и фолклорен концерт.