Коалиция за България представи кандидат-депутатите за Бургас
Коалиция за България представи кандидат-депутатите за Бургас / netinfo

Банкова стабилност и подобряване на бинес-климата обеща по време на представянето си в Бургас, водачът на листата на Коалиция за България Пламен Орешарски. Сред основните приоритети на социалистите в следващия парламент са продължаването на работата по макроикономическата и банкова стабилност в условията на глобалната криза. Според Орешарски това ще доведе до по-бързо възстановяване на страната, след като кризата  премине.

Вторият приоритет е продължаване усилията за подобряване на бизнес-климата, респективно и подобряване качеството на живота на българските граждани. По думите на финансовия министър модернизацията на инфраструктурата ще спомогне за подобряване на средата за развитие на бизнеса и жизнения стандарт на хората. Предизвикателство за новите управляващи ще бъде справянето с кризата изобщо , каза Орешарски и допълни, че кабиненът е е успял да стабилизира банките, да предотврати банкова криза и обезценяване на парите.

„След кризата отново ще изведем на преден план подобряването на доходите на хората и социалните придобивки, сега стабилността на държавата е основен приоритет”- допълни той. По думите му Бургаска област е получила от държавния бюджет над 20 млн. лв. за този мандат. Парите за миналата година за общината са били 8,6 млн. лв., а от началото на тази година – още 1,7 млн.лв.

„За последните 4 години тук са вложени над 1 млрд. евро, като в публичния сектор сумата е няколко стотин млн. евро” коментира Орешарски. Акцент в неговата програма е увеличаване на публичните инвестиции.


Кампанията която ще води Коалиция за България на тези избори бе определена от мажоритарният кандидат на БСП и трети в партийната листа Любомир Пантелеев като умерена и конструктивно настъпателна. При формирането на листата и при избора на водача е подходено отговорно и с мисълта за високото експертно ниво на досегашния министър на финансите.

По отношение на състезанието при мажоритарните кандидати Пантелеев прогнозира, че битката ще се води сред претендентите на партиите и коалициите , които са били водещи при евровота. Допусна обаче, и намесата в борбата  за гласовете на електората и на отделни кандидати с потенциал.