Кметът на Карнобат: Липсва яснота по критериите за оценка на европроектите
Кметът на Карнобат: Липсва яснота по критериите за оценка на европроектите / netinfo
Изискванията към проектите с които общините кандидатстват за безвъзмездна помощ от ЕС са изключително големи, и все още липсва яснота по оценъчните критерии за тях – каза за Дарик кметът на Карнобат Георги Димитров. Карнобат, Созоопол и Руен са единствените общини от областта кандидатствали за средства по ОП „Регионално развитие на ЕС”. В момента Карнобат очаква утвърждавене от МРРБ на проект.
”Реконструкция на пътя Крумово градище –Църковски- Венец”, който е с дължина 11 км на стойност около 4.5 млн лева по прогнозни данни.
До 10 дни ще бъде входиран и другият интегрален проект за образователна инфраструтура по програмата „Регионално развитие”, операция”Социална инфраструктура”.
Според Георги Димитров липсата на достатъчно проекти от страна на общините в региона е по–скоро в спънки от различно естество , отколкото в несвършената работа на местните власти.

Повече за дейността на община Карнобат по привличането на средства и още за проекта ” Реконструкция на пътя Крумово градище – Църковски- Венец”, за чуйте от кмета Димитров :