/ БТА
Министър-председателят Кирил Петков посрещна Великден в Царево. Той присъства на празничното богослужение за християнския празник Възкресение Христово в местната църква "Св. Успение Богородично", придружаван от съпругата си.

Премиерът бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската съпруга букет цветя. Преди да влезе в храма, премиерът огледа цепнатина по фасадата му. 

Петков каза, че това е една от най-красивите църкви в България и посочи, че свещеникът на храма всеки ден работи със семейството си, за да изглежда това място толкова приветливо и красиво. 



"И аз обещах, че за тази пукнатина ще помогна с лични средства, не с държавни. Тук трябва да се разграничат някои неща - държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си". За тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който иска да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е важно, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото така ще оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя", заяви премиерът.

Със свещ в ръка Кирил Петков обиколи църквата заедно със стотиците местни жители. 

Премиерът честити Великден с публикация във фейсбук страницата на Министерския съвет.

"Днес, на най-светлия християнски празник, вярата е по-силна от всякога. А в сърцата тупти надеждата за по-добро бъдеще", написа той.

"Наричат днешния ден  празника на празниците. Защото отбелязваме радостната вест за Христовото Възкресение, но и защото то ни приканва да бъдем още по-съпричастни, още по-добри, да си прощаваме и да си помагаме в името на общото ни благополучие. Аз вярвам, че заедно, обединени, решителни и отговорни ще вземем разумните решения, за да живеем в мир и просперитет, посочва премиерът и  пожелава "здраве, светлина в домовете и сили, за да вървим успешно по верния път на промяната за по-добър живот в нашата Родина", пише още Петков.


 
БТА