Карнобат сформира мощно лоби  в София
Карнобат сформира мощно лоби в София / netinfo
Над 25 професори, повече от 45 доценти, водещи икономисти, бизнесмени, актьори, художници и архитекти се обединиха около идеята да положат основите на силно карнобатско лоби в столицата. Идеята възникна по време на последната земляческа среща на карнобатлии в София в края на миналата седмица.

Оказа се, че тези „форуми” на хора, които обичат нашия град, за съжаление са били игнорирани през годините от ръководството на общината, а всъщност точно такива прояви водят до възникване на много полезни идеи и практики- сподели кметът на община Карнобат Георги Димитров.

По време на земляческата среща готовността си да работят по важни проекти за Карнобат са изразили бившият министър на съобщенията Атанас Попов, екс зам. министърът на външните работи Иван Ганев, настоящият управител на „ВИНИ” Петър Кисьов, който дълги години е бил търговски представител на България в Русия, един от водещите родни архитекти проф. Атанас Ковачев, преподавателят в УНСС проф. Сава Василев, доцент Нено Димов и мн. др. Всички те ще положат основите на един солиден мозъчен тръст, който ще помага на общинската администрация с креативни и нестандартни идеи.

Видните карнобатлии и кметът Георги Димитров постигнаха договореност да публикуват информация за наболелите проблеми в общ интернет форум. Вече е създадена инициативна група от София, която се ангажира да търси експертна помощ и да лобира за решение на различни казуси. Първите въпроси, които ще бъдат разрешавани с помощта на карнобатското лоби в столицата ще бъдат формиране на нова визия за пешеходна зона в Карнобат, създаване на качествено нов устройствен план и съдействие за проектиране на ветроенергийна система в общинския център. Около празниците на Карнобат през месец септември е насрочена дискусия за бъдещето на града и общината, като участието си са потвърдили повечето членове на новото лоби.