Искат доразследване  за делото на Зевсовете
Искат доразследване за делото на Зевсовете / netinfo

Апелативният съд в Бургас до седмица ще излезе с решение дали да уважи искането на прокуратурата и защитата, делото на Зевсовете да бъде върнато в сливенската прокуратура за допълнително разследване. Подсъдими по това дело са братята от Шумен Стефан и Христо Илиеви, известни като Зевсовете, и съучастникът им Гроздан Арабажиев.

На първите две инстанции те са признати за виновниза кражбата 92 мобилни телефона на стойност 33326 лв. от магазин в Сливен.

Христо Големия Зевс има присъда 12 години затвор, наказанието за брат му Стефани за Гроздан Арабаджиеве 10 години. Престъплението е извършено на 5 май 2002 година. По това време срещу тях вече има дело за кражба.

Тримата обжалваха присъдите си в АС Бургас. Държавното обвинение и защитата поискаха доразследване от Сливенската прокуратурата. Това се прави и във връзка с указания на ВКС, който е върнал делото в Апелативен съд Бургас, за да бъдат извършени разпити на нови свидетели, отново да се изслуша съдебно-техническата експертиза , и дасе преразпита основен свидетел, който на първа инстанция в показанията си е посочил съвсем други имена, като автори на кражбата в Сливен.