/ netinfo

За шеста поредна година всички, които носят името на закрилника на Бургас - Св. Николай Чудотворец, ще се съберат за "златна" снимка в 13.30 часа, на 6 декември пред сградата на общината.

И Златният пегас отива при...

Новата снимка ще бъде изпратена за съхранение в Държавен архив-Бургас, където ще бъде запазена за идните поколения. Преди общата фотография с кмета Димитър Николов, всеки именик ще получи специална отличителна значка по повод своя празник с надпис "На Никулден имам имен ден".

След близо век пускат теснолинейката „Бургазь трень“

След празничния 6-ти декември всички участници във фотоса пред сградата на Общината ще могат да си вземат безплатно копие от историческия кадър за спомен. Тази година снимките ще се раздават на щанда на общинското социално предприятие "Морски знаци", разположен в новия Туристически информационен център срещу Часовника, всеки делничен ден от 10.00 до 19.00 часа.

Изложба показва исторически за Бургас личности

Статистиката сочи, че точният брой на имениците на територията на града е 7083
. Запазва се тенденцията името на Чудотвореца или други негови варианти да се носи предимно от мъже - 5130, жените са 1953.

Какво, къде на Никулден в Бургас

Най-възрастният именик е дядо Никола от жк. "Меден рудник", който тази година навърши 100 години, а най-възрастната именичка е баба Николинка от к-с "Братя Миладинови", която е на 101 години.