/ netinfo

Четири сцени ще забавляват жителите и гостите на Бургас до големия вечерен Никулденски концерт на площад "Тройката" от 17.30 часа, на който по традиция ще се включат коледните светлини. Освен познатото пространство в градинката до Часовника, още три пространства ще зареждат с празнично настроение бургазлии.

Монтират ледената пързалка пред Съда

Много музика и танци до Компаса ще раздават бандите "Euphoria", "Stockholm" и "Рагтайм". Друго "горещо" място в декемврийския ден ще бъде пред сградата на Археологическия музей на ул. "Богориди", където ще свирят класическите музиканти от квартет "Вива" и рок бандите "Stiff Bone" и "Four". Сцената до Грамофона ще бъде отредена за романтичната музика на "Рагтайм оркестър" и квартетите "Арте" и "Вива".

Вестникарчета ще раздават най-новия брой на празничния "Бургаски вестник". След освещаване на Никулденската обредна трапеза в 10.45 часа, ще започне раздаването на традиционния рибен курбан по стара рибарска рецепта. Тази година пунктовете ще бъдат до Часовника, на Магазия 1 до Морска гара и до СУ "Петко Росен" в жк. "Меден рудник".

Лазери ще оцветяват "Александровска" и "Богориди"

Общоградското литийно шествие ще стартира в 11.30 часа от площад "Атанас Сиреков" и ще премине по ул. "Алеко Богориди" до Моста, където ще завърши с пускане на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

От 13.00 часа в залата на Дружество на художниците-Бургас на ул. "Александровска" 22 ще се проведе традиционната изложба на бургаските художници, на която ще бъдат обявени имената на "Художник на годината" и "Бург на годината".

Да украсим Бургас за поредна зима

Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад "Тройката" в 17.30 часа. Пълната програма за празничния Никулден в Бургас, вижте на официалната Интернет страница на общината.