/ netinfo

Започна подготовката за Коледните и Новогодишни празници в Бургас. Тази година градът ще красят три нови елхи, съобщиха от общината. Най-голямата от тях ще е на площад "Тройката".

Тя запазва своята базисна структура, но ще предложи съвсем нова визия. Очаква се коледното дърво да бъде многоцветно. Под и около елхата отново ще бъдат разположени къщи в умален модел.

Да украсим Бургас за поредна зима

На площад "Тройката" ще е разположена още къщата на дядо Коледа и шейната с елена. Вечер там ще привлича вниманието атрактивна арт инсталация под формата на огромен светещ подарък - куб с размери 3 на 3 на 3 метра. Зелените площи и дърветата на площада също ще грейнат в коледни светлини.

Лазерни прожектори ще оцветяват нощем уличната настилка на места по "Александровска" и "Богориди". Друга новост тази година ще бъде изкуствената елха пред сградата на Община Бургас. Тя ще е с футуристичен дизайн и много атрактивна, съдържаща 30 малки "свръхнови", които "избухват" на интервали.

От Общината до гаровия площад и от Общината до ул. "Лермонтов" дърветата ще светят в различни тонове. По обновената "Богориди" ще има светещи гирлянди. Сградите на музея и библиотеката също ще получат специална украса, а на Грамофона ще бъде поставен светещ елемент с ключ сол и ноти.