Грешка. Няма умишлено цапане.
Грешка. Няма умишлено цапане. / снимка: Интернет

Умишленото замърсяване на района на Централния плаж, където ще се проведе тази вечер купона по повод Джулай морнинг, е временна грешка, поради особено стечение на обстоятелствата, показа разследването на Дарик радио.

Служителите, които хвърлят боклуци на пясъка, както показва видеоклипът в сайта за видеообмен vbox7, са от фирма „Фандури-Пламен Михайлов”, съобщи Борислав Ангелов, управител на „Титан” Бургас.

От „Титан” наемат „Фандури” при инцидентни случаи, когато е нужно бързо почистване на големи площи, уточни Ангелов. Създателите на филм  за Джулай морнинг поискали да заснемат почистване на замърсено място, което наложило то първо да бъде изпълнено с боклуци.

„Община Бургас не следи как отделните работници в една частна фирма за почистване изпълняват служебните си задължения, а за това дали е свършена възложената работа. В момента Централният плаж е чист и всички, които искат да се уверят лично, да заповядат тази вечер на купона”, е становището на Община Бургас.

Пясъчната ивица пред сцената, където ще протече празникът е чиста, показа репортерската ни проверка. Община Бургас няма правомощия да стопанисва Централния плаж, чиято концесия беше отменена. Дарик Бургас благодари на слушателят, подал сигнала, фирма „Титан” и Община Бургас за съдействието при разследването на сигнала.