Гледаме Островът на остров Св. Анастасия
Гледаме Островът на остров Св. Анастасия / sxc.hu

Филмът "Островът" на бургаския режисьор Камен Калев ще бъде показан във втория ден на фестивала " Включи града", 24 март /събота/от 19 часа на мястото, където е сниман - остров Света Анастасия. Дотам публиката ще стигне с осигурени от Общината катери. Филмът ще бъде прожектиран на открито, в специална обстановка. За премиерата е поканен и самият Камен Калев.

Поради съображения за сигурност и безопасност до мястото на прожекцията ще могат да стигнат ограничен брой хора - между 60 и 100, като точната бройка все още се уточнява с компетентните власти. От днес всеки, който желае да гледа "Островът", може да заяви това, като пусне лист с името и телефона си в специална урна, поставена във фоайето в сградата на Община Бургас. Записването ще продължи до понеделник, 19 март, включително. Общината ще бъде отворена за желаещите да се запишат и през почивните дни - събота и неделя. В случай че записалите се да гледат филма надвишат допустимата бройка, зрителите ще бъдат избрани на случаен принцип.

В програмата на фестивала са включени още няколко интересни кино прожекции. В първите два дни ще гледаме документални филма за живота на двама именити бургазлии - Апостол Карамитев и Христо Фотев. "Апостол Карамитев - Чочо. Един закъснял разговор" на Росен Петров и Никола Ковачев ще бъде излъчен на 23.03. /петък/ от 16 часа. "Този влак за Бургас е тъй бавен" на реж. Александър Томов ще бъде прожектиран на 24.03 /събота/, отново от 16 ч. В третия ден, 25.03, пак в същия час ще гледаме документалната лента "Бургас - градът, в който се връщаш". След всяка от трите прожекции ще бъдат показвани кратки филми, изпратени ни от бургазлии за Бургас. Всички кино прожекции ще бъдат в Културен център Морско казино, зала "Георги Баев".

Пълна информация за кино прожекциите във фестивала може да намерите на сайта www.vkluchigrada.com. Taм са представени и събитията в останалите фестивални сегменти: изложби, музика, артинсталации, пърформанс, уъркшопи.

Всички събития в програмата са с вход свободен.