Целта на тактическото учение бе тестване на реакциите на службите в извънредни ситуации.
Целта на тактическото учение бе тестване на реакциите на службите в извънредни ситуации. / Снимки: МВР и Лалка Димитрова
За пет минути пожарна пристига в търговския център
Над 200 посетители на МОЛ „Галерия” в Бургас бяха евакуирани след зрелищна демонстрация на потушаването на пожар в търговския център. Акцията се ръководи от директора на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас - комисар Васил Василев и е част от тактическо учение.
 

учение
netinfo


Целта е тестване на реакциите на огнеборците при кризисни ситуации в обществени сгради, след трагедиите в двата руски мола - Кемерово и Москва. В учението се включиха четири екипа огнеборци.

учение
netinfo

Първият пристигна за 5 минути, а последният - за 9, въпреки ремонтите по улиците на града, подчерта каза главен инспектор Николай Николаев – началник на Първа противопожарна служба.

учение
netinfo

Учението представляваше пожар в заведение, разположено в атриума на МОЛ-а и включваше евакуация на хора и гасене на пламъци.  „Целта е да се тренира взаимодействието между службите и персонала на мола, който се грижи за системите. Правят се непрекъснато проверки.“, посочи комисар Василев. В делнични дни в търговския център има 80 продавачи и 2000 посетители.

учение
netinfo



Учението ще покрие територията и на централната градска част и прилежащите към търговския обект зони от к-с „Славейков“, тъй като след подаването на сигнала за инцидента, противопожарните автомобили ще се придвижват в реално време по различни маршрути с цел определяне на бързината и най-оптималния от тях.

учение
netinfo