Новият момент в дарението е, че в него са включени и образци и манекени за обучението по даване на първа помощ.
Новият момент в дарението е, че в него са включени и образци и манекени за обучението по даване на първа помощ. / Снимки: Лалка Димитрова
Председателят на сдружение „Младежки глас“ Тодор Йосифов и директорът на Областната организация на БЧК Виолета Недева връчиха днес на представители на шест училища в областта пакети с оборудване за първа долекарска помощ. Те са закупени със средствата, събрани от благотворителния бал, организиран от „Младежки глас“, който за трета поредна година мобилизира съмишленици в подкрепа на общата кауза –по-добро бъдеще на младите хора. Новият момент в дарението е, че в него са включени и образци и манекени за обучението по даване на първа помощ. То ще се провежда на място, сред децата в самите училища с активното участие на доброволците на БЧК.Тъй като интересът е голям, снабдяването на още учебни заведения с такива пакети ще продължава.

„Желанието да оказваш първа помощ е дълбоко свързано с любовта към доброто. А с партньорите си в лицето на младежкото сдружение, БЧК успява да изпълни своята мисия – хуманност и единство“, каза Виолета Недева.

Тодор Йосифов

„Благодаря на всички, които отвориха сърцата си за доброто дело в подкрепа на младите хора. Защото те поставят основите на бъдещето. Коледния благотворителен бал вече е емблема на града и емблема на доброто“, заяви Тодор Йосифов, председател на Националното сдружение „Младежки глас“.