/ netinfo
Недовършена сграда на метри от входа на бившето кино „Септември“, пустееща повече от 20 години в сърцето на Бургас, се превръща в елегантен хотел.

Строителните дейности трябва да приключат до началото на следващия месец, когато влиза в сила и забраната за подобни дейности на територията на града, обяви пред „Дарик“ Стефан Колев, собственикът на една от най-устойчивите през годините строителни компании в Бургас - „Бургос Строй“.
 

хотел Трилогия
netinfo

„Нещата се случват, но имаме кратък срок до 1 юли. В началото изгубихме много време. Трябваше да съборим всички вътрешни стени и буквално да изградим сградата наново във вътрешната й част.

Очакваме до 1 юли да сме приключили със строителните работи. Всичко до тук е направено за осем седмици. Все още заливаме малко бетон на покрива. Паралелно с това се обзавеждат и апартаментите“, обясни Стефан Колев. По думите му, първите гости на най-новия бургаски хотел ще бъдат настанени в началото на следващия месец.
 

Нов живот за над десет изоставени сгради в Бургас

 

хотел Трилогия
netinfo

В него има 14 апартамента и уютно питейно заведение на първия етаж. От последния етаж, хотелът предлага невероятна панорама към Бургас. Там са разположени два апартамента и басейн.

До момента компанията е реализирала над десет подобни проекта. Голяма част от сградите, по които работи, са били изоставени по различни причини. С последното си начинание – хотел „Трилогия“, „Бургос Строй“ ще добави пореден успешно реализиран строеж.
 

Стефан Колев приема днес
Пресцентър ГЕРБ-Бургас

„За съжаление в града има много такива сгради. Това не е много приятно както за бургазлии, така и за туристите, които идват в нашия град. За нас строителството на този хотел беше огромно предизвикателство. Нямаме достъп до сградата, тъй като се намира в пешеходната зона.

Всичко се прави на ръка
, няма как да вкараме кран, всички материали се носят от работниците. Самата сграда имаше сериозни проблеми. Преди да започнем строежа извадихме няколко камиона с боклуци“, каза Колев.