/ БГНЕС, архив
За частични местни избори се подготвят в средецкото село Орлинци. Вотът за кметски наместник ще се проведе на 14 октомври, след като правата на досега изпълняващия длъжността Лиляна Ангелова бяха прекратени.
 

БСП даде на съд изборите за кмет в с. Галиче


Според източник на „Дарик“ тя е посочила „лични причини“ като мотив в молбата си за оставка до кмета на общината Иван Жабов. Опитахме да се свържем с Ангелова по телефона, но без успех.

Днес изтича срокът за регистрации на партиите, които ще издигнат кандидатите си за кмет на Орлинци, обяви председателят на Общинската избирателна комисия в Средец Ирина Камбурова-Тунтева.

На последните избори в селото свои кандидати са излъчили БСП, ГЕРБ в лицето на Лиляна Ангелова, ДПС и ПФ. В листата е попаднал и един независим кандидат. Временно изпълняващ длъжността кмет на населено място към момента е секретарят на местното читалище Христина Шопова.
 

Нов кмет измежду двама бивши избират в Семчиново


През миналата година жители на селото са подали две жалби в Прокуратурата срещу вече бившия наместник Лиляна Ангелова. Парите за дъраа на хората били присвоени, се посочва в жалбите. Към днешна дата и двете производства са прекратени. Дали това е причината за оттеглянето на Ангелова не е ясно.