Царево подписва с новите стопани на плажовете на 1 юли
Царево подписва с новите стопани на плажовете на 1 юли / netinfo

Царево поиска топла връзка с наемателите на общинските плажни ивици. Комисията от общината постави като изискване временните стопани да осигурят свой представител и постоянна мобилна връзка с него. 

Администрацията ще подпише договорите с новите стопани на ивииците, предоставени й за управление от МС на 1 юли. Договорите ще са за срок от три години. Процедурата по преотдаването е преминала на два етапа , в които са уточнени и обсъдени ангажиментите на кандидат – наемателите, свързани с обезопасяването на водните площи, медицинското обслужване, санитарно-хигиенното и техническото поддържане на морските плажове. Специално внимание е било обърнато на пълното оборудване на спасителните и медицинските пунктове и броя на спасителите, което ще гарантира безопасността на гражданите. Друго изискване което комисията от общината е поставила пред фирмите е постоянна охрана на ивиците.

 На 26 май тази година правителството реши да преотстъпи плажовете останали без стопани за управление от общините. 65 са ивиците по южното Черноморие, които ще бъзат управлявани от общините.