/ iStock/Getty Images
За улеснение на родителите, няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето е здраво
Всички детски ясли и градини на територията на община Бургас, са готови да посрещнат децата още в първия работен ден след празниците - 4 януари, понеделник, съобщиха от Общината..

Вече са уведомени всички директори и служители в градините и са направени нужните заявки за зареждане с храна и консумативи за детските заведения.

138 нови случая на COVID-19 в Бургаско и осем жертви

Според направено проучване сред родителите, 55 % от тях са заявили съгласие, че ще пуснат децата си още в първия ден при отваряне вратите на детските ясли и градини.

За допълнителното спокойствие на родителите, кметът разпореди детските заведения да преминат в стандартен режим на работа, без сборни групи.

От родителите няма да се изисква да представят медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Директорите ще продължат да прилагат новите програми на Община Бургас за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява. Остават задълженията на детските заведения да извършват строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията.

От следващата седмица няма да се допускат родители и външни лица вътре в сградата, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.