Бургаски полицаи с факелна щафета пренасят огъня на надеждата
Бургаски полицаи с факелна щафета пренасят огъня на надеждата / netinfo

На 14 април традиционно от Бургас се дава стартът на регионален спортен празник, част от събитията в Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс в рамките на националната промоционална кампания „Да играем заедно".
Повече от 1000 деца от над 100 училища от 60 населени места да се срещнат на спортните площадки в рамките на 20 регионални турнира - 10 по футбол и 10 по народна топка в цялата страна в периода до 30 април 2014 година в 10 български града - Бургас, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Разград, Каварна, Велико Търново, Банско и София.
Програмата на Регионалния празник в Бургас включва турнири по футбол и по народна топка с участие на смесени отбори - 6 по народна топка и 5 по футбол за деца със и без интелектуални затруднения от Бургаска и Сливенска област.
По време на кампанията Спешъл Олимпикс продължава своя проект Младежки форуми. По време на спортните състезания, в които участват двойки от един Спешъл Олимпикс атлет и един партньор от училище с интегрирано обучение. Тези двойки ще се включат в дискусия, посветена на проблемите на интеграцията на хората с интелектуални затруднения. Форумът ще излъчи двойката - участник в Националния младежки форум‘2014.

В чест на празника стартира Факелна щафета на полицаи от Областна дирекция на МВР, които ще пренесат Огъня на надеждата в подкрепа на Спешъл Олимпикс по улиците на Бургас.