Рендер: Община Бургас
Рендер: Община Бургас

Бургас ще стане попривлекателен за туристите  проекта "Силата на водата", похвалиха се от пресцентъра на общинска администрация.  С този него ще се кандидатства за европейски пари за следните дейности:

Създаване на етнографски комплекс в Ченгене скеле, представящ рибарския бит и занаяти така, че туристите да участват в интересни занимания, които да им оставят спомени за цял живот.

Изграждане на още един малък пристан на остров Света Анастасия, за да стане акостирането там по-безопасно и да се защити скалистата основа на острова от влиянието на вълните.

Развитие на предлагането на минералната вода в туристическия комплекс "Акве калиде" като още по-интересна атракция за гостите на града и ремонт на фасадата на храма "Свети Свети Кирил и Методий".

Всички обекти, включени в проекта, имат туристическа стойност, а църквата е и една от най-разпознаваемите ни сгради и част от каталога "Сто национални туристически обекта".

Община Бургас добави в "Силата на водата" закупуване на още едно корабче. То може да се включи в графика за остров Света Анастасия, а впоследствие да вози туристи и до рибарското селище - бъдещ етнографски комплекс.