Туристически филм
Туристически филм / netinfo

 

Община Бургас бе отличена със специална награда на Международния фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа". Призът е присъден за устойчиви инвестиции в българската туристическа видео реклама. Той бе връчен на официална церемония късно снощи във Велико Търново от министъра на туризма Стела Балтова на представителите от ОП "Туризъм" на Община Бургас.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие общо 91 туристически филма от 18 държави. Филмът, представящ потенциала за отдих и бизнес в Бургас, бе сред 49-те продукции, които бяха номинирани в категорията "История и култура". Той представлява три отделни части от поредицата "Истории за Бургас", заснети през лятото на 2016 г. Проектът е на Община Бургас, продуцент е "Арт Старс" ЕООД и е по идея на Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров.

Първата част представя града с неговите музеи, културни центрове, училища, колежи, университети, архитектурни забележителности, транспорт, велоалеи и паркове. Второто видео показва възможностите за развитие, за бизнес и инвестиции в Бургас, а третото филмче разказва за едно от най-предпочитаните места в града - остров "Света Анастасия".

Най-новият туристически филм за Бургас е качен на интернет страницата на gotoburgas.com в раздел ВИДЕО. За бърз достъп до трите части посетете страниците:

http://gotoburgas.com/bg/news/view/49/1774 

http://gotoburgas.com/bg/news/view/49/1773 

http://gotoburgas.com/bg/news/view/49/1771 

Международният фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа" се провежда за 13-ти пореден път в рамките на Международно туристическо изложение "Културен туризъм" - 2017 във Велико Търново. Той е предназначен за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности. Мисията на събитието е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.