Бургас е побратим с 8-милионно китайско градче
Бургас е побратим с 8-милионно китайско градче / netinfo

Бургас и 8-милионният китайски град Нандзин подписаха меморандум за разбирателство и задълбочаване на приятелските взаимоотношения в областта на икономиката, културата и туризма. Това е първата от поредица административни стъпки, която завършва с побратимяване. Днес меморандума подписаха зам.-кметовете на двата града - Красимир Стойчев и Чу Йонгхонг.
От бургаска страна в срещата участваха още представители на Пристанище и Летище Бургас, Индустриален и логистичен парк - Бургас, Свободна безмитна зона. Заедно те се постараха да представят на своите гости една визитка на града, показваща го в неговата най-добра светлина.
Представителите на Община Бургас наблегнаха върху презентирането на трите нови бизнес зони - Индустриален и логистичен парк - Бургас, Българово и Равнец. Първите две са подходящи за малкия и средния бизнес, заради размера на предлаганите от тях парцели за изграждане на производства. Зоната в Равнец е подходяща за големи стратегически инвеститори.
Наричат Нандзин "Южната столица на Китай". Всъщност 2500-годишният град действително е използван като столичен при 10 от управляващите династии. Нандзин е разположен в делтата на Яндзъ. В града оперира огромно речно пристанище със 77 корабни места, което обслужва 700 кораба месечно.