БСП: Бюджетът не става
БСП: Бюджетът не става / Веселин Максимов
БСП: Този бюджет не става
83748
БСП: Този бюджет не става
БСП: Този бюджет не става
  • БСП: Този бюджет не става
  • БСП: Този бюджет не става

Силни възражения срещу Бюджет` 2016, който ще бъде представен за обсъждане и гласуване утре, споделиха днес от местното ръководство на БСП. Николай Тишев обяви, че червените не виждат достатъчно ясни основна и приоритетни цели на бюджета, а довършването на „Интегриран градски транспорт" не може да бъде най-важната от тях.

Според него не се отделят достатъчно средства за облагородяването на крайните квартали, а отделените за тях пари са само за текущи разходи. Тишев смята и, че в Община Бургас са ощетени най-вече младите семейства с деца. Той и неговите колеги ще искат повече средства за социално подпомагане в новия бюджет.

„Бюджет` 2016" показва наченки на бъдещата криза в публичните финанси", заяви Евгений Мосинов. Той коментира иронично, че този път Бургас ще тегли само един, а не както до момента два заема за период, тъй като тази година започват плащанията по 20- милионния заем за „Интегриран градски транспорт".

„Рекламата приключи с откриването на автогара „Юг", сега започва реалността, каза още Мосинов. Той възнегодува най-силно срещу увеличаването на таксите за административно обслужване и най-вече на тези в отдел „Строителство". Общинският лидер на БСП смята, че те ще попречат силно на развитието на местния бизнес.

Други причини за неговото недоволство срещу новия бюджет са повишените такси от 5 лева на ден за обществения паркинг на „Гурко" и предстоящото обсъждане на продаване на още общински терени. Мосинов и Тишев са твърдо убедени, че групата на БСП в местния парламент няма да подкрепи предложенията на общинска администрация.

Чуйте аргументите на социалистите.

Звуков файл 1: Николай Тишев.

Звуков файл 2: Евгений Мосинов