/ iStock
Българин и французин се сбиха на плажа в Поморие, съобщиха от полицията.

Констатирано е, че причина за конфликта станало свободно място за плажуване извън платената зона, за ползването на което претендирали и двете страни.

Забранява се придвижването с велосипеди и тротинетки в Поморие, ето на кои места

Инцидентът в районното полицейско управление в Поморие е подаден около 15.40 часа на 24 юли. Двамата мъже първо имали словесно пререкание, след което се стигнало и до сбиването. Дошлите на място полицейски служители неутрализирали конфликта и поканили участниците в районното управление, където те дали обяснения.

Българинът е работел като спасител на същия плаж, но в момента на случката не е било служебно ангажиран. Чужденецът пък вече си е извадил медицинско.

Започва ремонт на стария кей в Поморие

След събиране на максимални данни, изясняващи детайли по инцидента, образуваната преписка е изпратена по компетентност в бургаска районна прокуратура, съобщават от ОД МВР Бургас.

Френският гражданин Джудикайл Танс със семейството си от 20 години идват на почивка в Поморие. На 24 юли те отиват на близкия плаж и след забележка на водния спасител се преместват на 3-4 м от чадъра, поставен в свободните зона, който се оказал собственост на служителя на плажа, разказва съпругата на пострадалия Людмила Тодорова пред БНР.

"Спасителят носеше спасителна униформа. Чадърът беше отворен, а сянката му се падаше на поне 2 м от нас. Ние казахме защо да се местим. И този човек продължи да настоявам - не, отместете се, вие имате място, вижте колко много място имате наоколо. Мъжът ми каза - дай да си взема телефона, кой е номера на полицията, да се обадим на полицията, че тук ни притесняват. В момента, в който се обръща напред, получава удар от лявата страна на слепоочието, който му чупи очилата. После няколко удара директно в лицето, в очите, ритници. От лявото слепоочие, бузата му беше наранена. Оттам течеше кръв, както и кръв от носа".

"Първоначално сме информирали Френското консулство в България. Също така е изпратена и жалба-обяснение към Министерството на туризма директно от нас. Подали сме жалба и в прокуратурата и ще заведем граждански иск", посочи Тодорова.