/ netinfo
Национално Сдружение „Младежки Глас” заедно с Български Червен Кръст - Област Бургас официално дари оборудване за кабинети по Първа долекарска помощ в Бургас. Дарението в размер на 5535 лв беше събрано от Благотворителния Коледен Бал „Всички сме едно семейство”.
 

Председателят на сдружението Тодор Йосифов и председателят на областната организация на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов връчиха дарението на шест училища - ОУ „П.Р.Славейков“,Бургас, ОУ „Ел.Пелин“,Бургас, ОУ „Кл.Охридски“, Бургас, СУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Карнобат, СУ „Н.Й.Вапцаров“, гр.Царево и СУ „Хр.Ботев“, гр.Айтос.
 
БЧК ще ни обучава как да даваме първа помощ

„Щастлив съм от факта, че за пореден път организацията ни помага за доброто. Нашият приоритет са младите хора в България и ние трябва да се грижим за тяхното сигурно бъдеще и развитие. Заедно с партньорите ни от Български Червен Кръст- Бургас ще продължим пътят на хуманната кауза” каза Тодор Йосифов – национален председател на НС „Младежки Глас”.
 

Кабинетите ще имат манекен - възрастен, манекен - бебе, оборудвана раница с консумативи по първа долекарска помощ, елеци и образователно информационно табло за училището. Целта на дарението е да улесним процеса на обучение на учениците по първа помощ и да възпита приемственост у поколенията, прилагайки подхода „връстници обучават връстници“. Класните занятия преминават с огромен интерес и активно участие на учениците.
 
Кампанията за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ продължава вече трета поредна година. До този момент са  обхванати 11 училища от Област Бургас. През 2016 година бяха оборудвани 5 училища от гр.Бургас - ОУ "Братя Миладинови", Немска езикова гимназия, ОУ" Васил Априлов", ОУ" Княз Борис 1" и ОУ " Васил Априлов".
 
През 2018 година Национално Сдружение „Младежки Глас” продължава с тази кампания на Благотворителния Коледен Бал, който ще бъде на 1 декември в гр. Бургас. Събитието „Всички сме едно семейство“ е под патронажа на Областния управител на Област Бургас и с партньорството на Български Червен Кръст - Област Бургас, подкрепено от редица различни общественици, младежи и хора с добри сърца.