Синя зона Пловдив
Синя зона Пловдив
Във връзка с тържественото отбелязване на празника на Ямбол - „Свети Дух“ на 17 юни, понеделник, от 8:00 до 18:00 часа паркирането в зоните за платено кратковременно паркиране, намиращи се в обхвата на Синята зона, ще бъде безплатно за всички жители и гости на Ямбол.

Официалното честване Деня на Ямбол - 17 юни (Свети Дух), ще започне в 9.00 часа с отслужването на празнична Света литургия в най-стария храм в града „Света Троица“ в кв. „Каргон“. От 10.00 е официалната церемония пред сградата на общината с тържественото издигане на знамената на Република България, община Ямбол и Европейския съюз, когато и кметът на града Георги Славов ще произнесе своето празнично послание към ямболлии.

Веднага след това, от 10.30 часа в Ритуалната зала е тържествената сесия на Общински съвет – Ямбол, по време на която ще бъдат връчени най-престижните награди за годината – на личности, дали своя принос за развитието на града. Финалното събитие в празничния за Ямбол 17 юни е Фолклорно шоу „Който може, го може"  пред Читалище „Съгласие“ с начален час 18:30.