Без сесия през август. Три хипотези
Без сесия през август. Три хипотези / Веселин Максимов
Без сесия през август. Три хипотези
81214
Без сесия през август. Три хипотези
  • Без сесия през август. Три хипотези

 

„Заседанието на Общинския съвет на 11 август се отлага за 8 септември. Разбрах го от СМС”, обяви днес водачът на групата съветници от БСП Евгений Мосинов. Той каза, че смущаващото в случая е, че това е станало без председателски съвет на лидерите на групи и е еднолично решение.

Мосинов предложи три хипотези за отмяната: „администрацията не е захранила с достатъчно докладни записки местния парламент, някой иска да си почива, без да го е грижа за състоянието на Бургас, някой не иска да бъдат задавани неудобни въпроси по различни важни теми”.

Общинският лидер на червените е смятал да пита за бъдещето на „Черноморец”, кой ще бъде новият концесионер на автобусните спирки, без което е невъзможно „Интегриран градски транспорт” да продължи и да зададе важни въпроси за финансирането на различни строителни проекти.

Той подчерта, че заради последното общинският бюджет трябва да бъде променен, но без сесия на Общинския съвет това няма как да стане. Евгений Мосинов призова „кметът Димитър Николов да си стегне хората и през август заседание да бъде проведено”.

Чуйте го в звуковия файл