/ Пресцентър Община Бургас
Община Бургас организира Дни на Португалия от 20 до 22 юни на няколко места в града. Там почитателите на страната от Иберийския полуостров ще научат какво е „азулежу“ (рисуване върху керамични плочи „синьо пространство“), ще слушат автентична музика оттам и ще гледат португалски филми.

Ако желаете да декорирате дома или офиса си със свое ръчно изработено азулежу, запишете се предварително на е-майл camoes.sofia@gmail.com. Концертът „Saudade” е на 21 юли на сцена „Охлюва“ от 20.30 часа, а фотографската изложба „Португалски пътеки“ ще видите в зала „Георги Баев“ на Казиното от 20 до 26 юли.

В програмата са включени и три филмови прожекции - "Ти виждаш луната" на 21юли /неделя/ от 19.00 часа, зала "Петя Дубарова", "Серпентариус“ на открита сцена "Охлюва" на 21 юли от 22.00 часа. Прожекцията на биографичния филм "Зевс" ще е в зала "Георги Баев" на 22 юли /понеделник/ от 20.00 часа.

Безплатен урок по португалски език ще се проведе на 22 юли от 19.00 часа в зала "Георги Баев". Събитието се реализира от Община Бургас и Културен институт "Камойнш"към Министерството на външните работи на Португалия.