/ ГЕРБ-Бургас
Надписът за селфита “Аз обичам Бургас” няма да е на площад “Тройката”, а в градинката до “Автогара Юг”. Това решение бе взето, след като докладната на общинските съветници от ГЕРБ - Антон Берданков и Георги Кузманов премина тази седмица през няколко постоянни комисии, сред които по култура, транспорт, включително и правна, а други пък – изобщо отказаха да я гласуват.

И в Бургас ще има букви за снимки

Причината - докладната е некомплектована, а най-важното – липсват финансови параметри и конкретни източници за осигуряването на средства. Берданков и Кузманов  посочили само „да се предвидят средства от капиталовата програма“, без конкретика, което пък още при обсъждането в първите няколко комисии, стана ясно, че няма да се случи.

Заместник-кметът по строителство Чанка Коралска деликатно посочи, че е добре при изготвянето на докладните, съветниците да се допитват до администрацията, за да се стига до подобни казуси.

Принципно, тя не е против докладната. Според главният архитект на Община Бургас - Веселина Илиева заяви, че посочената локация – площад „Тройката” е крайно неподходяща, заради големите потоци от хора, които преминават там.

Новата промяна в локацията на арт инсталацията, по препоръка на Комисията по устройство на територията, ще бъде нанесена в докладната. Другият надпис остава позициониран в Морската градина. Тепърва обаче ще трябва да се калкулира стойността на съоръженията и как ще бъдат платени те.