/ Община Несебър
Центърът за култура и образование „Артиум“ да приюти филиала на Университета по мениджмънт в Несебър.

Атанас Терзиев със супер идея за икономически растеж на община Несебър

Това предложение ще постави за широко обществено обсъждане общинският съветник Атанас Терзиев. Той анонсира идеята си по време Международния ден на младежта.

Атанас Терзиев

 „Базата е подходяща за нашите успешни и амбициозни млади хора. В нея бяха инвестирани милиони левове, но като се изключат няколко културни събития и дейности, тя стои празна.

Ако в „Артиум“ има целогодишно студенти и залите продължат да приемат културния живот на града, огромният разход за изграждането й ще бъде оправдан“, каза общинският съветник. Той вече е обсъдил предложението със свои колеги в Общинския съвет и с граждани.
 
Уникално: Несебър ще има университет... сред най-добрите в света!

Именно Атанас Терзиев, след сериозни преговори, успя да привлече в Несебър престижното Висше училище по мениджмънт във Варна. Според официална класация, програмите на ВУЗ-а по международно хотелиерство и туризъм са сред най-предпочитаните в света. Приемът в Несебър ще стартира през 2020 година.

Терзиев вече има одобрение на предложението си от ръководството на университета и от там имат готовност да заплащат наем за ползването й.