/ Guliver/Getty Images
Задържани са двама, държавните служители спипани в момента, в който получавали 500 лв. от собственик на ресторант
Двама инспектори от Агенцията по безопасност на храните бяха задържани с подкуп в Несебър. Това съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас.

Арестът е извършен към 16.00 часа. Държавните служители са закопчани пред очите на туристи. Хванати са в момента, в който приемали рушвет от 500 лева от собственик на заведение.

Парите били поискани, за да си затворят очите за констатирани нарушения.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването е по чл. 301 ал. 1 от НК, който предвижда до пет години затвор. Към момента инспекторите са задържани за 24 часа, по преценка на прокуратурата арестът им може да бъде удължен.

Разследването е под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас .

Задържаните са мъж и жена с инициали П.А. и М.К. Те са дългогодишни служители на Агенцията. До момента не са имали провинения. Това лято се включили в нощните проверки в курортните селища по собствено желание, научи Дарик-Бургас. Днес пак по своя инициатива решили да отидат в ресторанта в Несебър, става ясно от изявлението на шефа на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, който твърди, че научил от медиите вестта за ареста на подопечните си.