Антибългарски лозунги нашариха бургаски училища
Антибългарски лозунги нашариха бургаски училища / netinfo

Призиви за смърт на българите,  на турски и български език,  се появиха по стените на две бургаски учебни заведения - съобщиха от партия Атака. Лозунгите „Българите на сапун” и „Смърт на гяурите” са изписани на фасадите на училищата “Антон Страшимиров“ и „Димчо Дебелянов“.

Според националистите върху сградата на немската и английската гимназии се появил и турския герб – полумесец със звезда и надпис “Bulgaristan”. Хората на Волен Сидеров осъдиха акта и и го свързаха с приетото решение на ОбС за изграждането на мюсюлмански дом в к-с „Меден Рудник”.

“Напомняме, че училището е деполитизирана и национална институция и следва да се ползва с неприкосновеност – се казва в съобщение от РИО. Уведомена е Областна дирекция на МВР - Бургас за издирване на извършителите. 

Народният представител от ДПС Несрин Узун определи инцидента като провокация. Според него няма логика представители на мюсюлманската общност в Бургас да са автори на надписите.  По този повод депутатът заяви, че той и негови колеги и съмишленици са готови да подпомогнат финансово изграждането и на православния храм в комплекс „Меден Рудник” в Бургас.