Бургаски дами спряха дъха с дрифтове на рали „Елена Апостолова“. Традиционното дамско рали, посветено на една от най-добрите жени-пилоти у нас – Елена Апостолова се проведе за 26-ти път в Бургас. В него се включиха 35 жени.
 

Снимка: Стела Костадинова


“Това е състезание за дами с бензин в кръвта”, казва Гергана Апостолова, единствената българка, участвала в рали “Монте Карло”.
 

Снимка: Стела Костадинова


„Искаме да покажем добро настроение, усмивки и чар!”, казва Гергана Апостолова, единствената българка, участвала в рали “Монте Карло. Тя премина първа по трасето, за да покаже задължителните елементи при майсторското шофиране.

Жените демонстрираха умения зад волана с въртене на гуми и дрифтове. Новото тази година е шофиране в екстремни условия. Дамите трябваше да гасят огън по трасето с пожарогасител и след това да се върнат в колите и да финишират.

„Участвам за забавление. Искам да покажа шофиране, което всъщност не се случва по пътищата. Там карам внимателно. Сега малко ще поизтъркаме гумите. Жените не сме лоши шофьори, по- прецизни сме, по-спокойни”, сподели за DarikNews Юлия Лазерева, участничка в ралито.

Легендарният бургаски състезател Стоян Апостолов, който е организатор на ралито призова дрифтове да са само на това трасе и да се намали войната по пътищата. „Всеки трябва да има своя принос да бъде по-безопасно движението пъ пътищата в България”, заяви Апостолов.

Дамите зад волана показаха скоростно шофиране, майсторско управление, безупречно паркиране. За всички участнички ще има награди.

 

Снимка: Стела Костадинова