Осъдиха турчин, шофирал след употреба на алкохол
Осъдиха турчин, шофирал след употреба на алкохол / съд / Sofia Photo Agency, архив
31- годишния турски гражданин Мехмед Б. получи наказание „ Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца , което наказание той ще изтърпи при първоначален общ режим. Също така на подсъдимия е наложена глоба в размер на 300 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година.

Съдът  в  Разлог наложи наказанията, след като одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитника на обвиняемия, който се признава за виновен в това, че на 3 февруари по улица „ Христо Ботев” в Разлог е управлявал лек автомобил „ Тойота Хайлукс” с концентрация на алкохол в кръвта си 1.94 на хиляда, установена с техническо средство „ дрегер алкотест”. Турчинът е извършил нарушението, след като е осъден с влязло в сила на 1 февруари тази година определение за одобряване на споразумение за същото престъпление.
 
На 1 февруари   Мехмед Б. бе осъден по бързата процедура и получи тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 150 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца, след като съдът одобри постигнатото споразумение между защитника му и прокуратурата .Турският гражданин бе спипан да шофира с 2.47 промила алкохол в кръвта  по ул. „Пирин” в Банско.
След като на 3 февруари е заловен отново да шофира под въздействието на алкохола  му  бе наложена постоянна мярка „ задържане под стража”, тъй като съдът счете, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или избяга.