Задържаха пиян шофьор след гонка в Благоевград
Задържаха пиян шофьор след гонка в Благоевград / netinfo

Задържаха пиян шофьор, който се опитал да избяга от полицейски автопатрул. Към 23.00 ч. снощи полицейски патрул забелязал автомобил, който пресякъл на червен светофар кръстовището срещу жп гарата в Благоевград. Незабавно полицаите подали сигнал за спиране на колата м. "Фиат", която обаче продължила с бясна скорост.

Униформените потърсили съдействие от свои колеги в района. Започнала гонка, при  която беглецът се блъснал в предпазна решетка на ул. "Илинден”. Преди автомобилът да се забие в решетката, шофьорът скочил в движение и направил опит да избяга.

На място е установен пътникът в автомобила - 26-годишният Петър Поповски от Благоевград. Минути по-късно е задържан и водачът - Георги Павлов, на 29 г. от Благоевград. В катастрофиралия автомобил е открита бутилка с алкохол.

Двамата мъже отказали да бъдат тествани за алкохол и да дадат кръвни проби. Георги Павлов и Петър Поповски са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая в Първо Районно управление на МВР - Благоевград е образувано полицейско дознание.