/ IStock
Учениците от шести до дванадесети клас от училищата на територията на община Благоевград ще учат дистанционно, съобщиха от областната управа. Решението е взето на заседание на областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Причина за него е променящата се епидемична обстановка в областта, увеличените случаи на COVID-19 и на нуждаещи се от хоспитализация пациенти, както и завишеният брой заразени учители и ученици, посочват от областната управа.

Учениците от шести до дванадесети клас ще учат от разстояние в електронна среда от утре /12 ноември/ до 22 ноември. За класовете от първи до пети решение ще взимат директорите на съответното училище, спрямо конкретната обстановка.

В останалите общини в областта директорите на учебните заведения ще извършват непрекъснат мониторинг за броя заразени ученици, учители и непедагогически персонал, допълват от областната управа.

Друга мярка, взета от областния оперативен щаб, е забрана на непълнолетни лица да посещават търговски центрове тип МОЛ на територията на община Благоевград без придружител, съобщават още от областната управа.