Три от три за Локо Сф, Вихрен се засили към дъното
Три от три за Локо Сф, Вихрен се засили към дъното / netinfo
Локомотив София победи Вихрен Сандански с 2:0 и отново се изкачи на четвърто място в класирането в А група, и е на две точки пред Литекс, който играе утре. Поражението обаче се отрази доста негативно на положението на Вихрен, като санданчани са над чертата за изпадащите само благодарение на по-добрата си голова разлика от Спартак Варна.
Дори дебютът на новия старши треньор на гостите Тенчо Тенев не промени ситуацията за Вихрен.
Локо Сф категорично си заслужи успеха, като владееше топката през почти целия двубой. „Железничарите” обаче изпитаха трудности да пробиват дефанзивната схема, с която излезе Вихрен на стадиона в „Надежда”.
През първото полувреме головите ситуации се създаваха най-вече от центрирания, който Лучини в крайна сметка успяваше да спаси.
След почивката Локомотив заигра по-остро, Мартин Камбуров опита атрактивна задна ножица още 50-та минута, но топката мина встрани от вратата. Осем минути по-късно падна и първият гол в срещата, негов автор бе Димо Атанасов, който с глава засече центриране на Христо Златински от фаул.
Отново Атанасов пропусна да покачи малко по-късно, но в 82-та минута асистиралият за първото попадение Златински се разписа за 2:0 с плътен далечен изстрел. Вихрен имаше две по-добри положения в заключителните 20-тина минути от двубоя, като първо Младен Стоев стреля от пряк свободен удар, а след това Маладенис опита късмета си, но и в двете ситуации Галев се намеси авторитетно. Вихрен вече е отборът с най-много загуби през този сезон – цели 12, като дори последният Беласица има по-малко – 11.
За Локо Сф успехът е девети, и трети пореден през пролетта. За три кръга от подновяването на шампионата, „железничарите” вече имат отбелязани 11 попадения.
В следващия кръг Вихрен ще има поредна тежка задача – мач срещу Литекс, който ще се играе на стадион „Българска армия”. Локо Сф ще гостува на Ботев Пд, като мачът трябва да се играе на неутрален терен, заради наказанието на „канарчетата”.
Информацията е на www.gong.bg